Grad Zagreb – zelen, inovativan i održiv grad. Grad solidarnosti i jednakih mogućnosti.

Naši projekti

Poruka

Failed loading XML...

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Budi STEMfluencer“ vrijedan 734.405,40 EUR

Ravnatelj Osnovne škole Lučko Pavo Šimović i ravnateljica Razvojne agencije Zagreb Željka Kovačić prisustvovali su potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Budi STEMfluencer” s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Ukupna vrijednost bespovratnih sredstava Projekta čiju je projektnu prijavu pripremila Razvojna agencija Zagreb pod pozivom „Jačanje STEM vještina u osnovnim školama i razvoj Regionalnih znanstvenih centara za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području“ objavljenim pod Programom Lokalnog razvoja i smanjenja siromaštva iznosi 734.405,40 EUR.
Iznos bespovratnih sredstava od 624.244.59 EUR (85%) financirat će se kroz Program Europskog gospodarskog prostora i Norveškog financijskog mehanizma dok će iznos od 110.160,81 EUR (15%) financirat Republika Hrvatska.

Projektom će se tri osnovne škole na području Grada Zagreba modernizirati, obnoviti, adaptirati i osposobiti s ukupno 6 STEM učionica te će se opremiti potrebnom opremom koja je preduvjet za uvođenje STEM-a u redovnu nastavu i izvannastavne aktivnosti za 1550 učenika, od toga 146 učenika s teškoćama i 107 potencijalno darovitih učenika. Projektom će se ojačati kapaciteti i STEM vještine 36 učitelja u OŠ Lučko, 21 učitelja u OŠ Vugrovec-Kašina i 45 učitelja u OŠ Nikole Tesle. Pored ojačanih kapaciteta učenika i učitelja projekt će u suradnji s timom norveških stručnjaka izraditi STEM biblioteku sa inovativnim sadržajima kako za redovnu nastavu tako i za izvannastavne aktivnosti koja će biti dostupna svim školama na nacionalnoj razini.

Projekt će tijekom narednih 18 mjeseci provoditi pet projektnih partnera:

  1. Osnovna škola Lučko, Nositelj projekta
  2. Osnovna škola Vugrovec Kašina
  3. Osnovna škola Nikola Tesla
  4. Razvojna agencija Zagreb
  5. åpenhet (Kraljevina Norveška)

Izrada internetske stranice sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Razvojne agencije Zagreb za koordinaciju i poticanje regionalnog razvoja.