Grad Zagreb – zelen, inovativan i održiv grad. Grad solidarnosti i jednakih mogućnosti.

Naši projekti

Poruka

Failed loading XML...
Održana početna konferencija projekta Budi STEMfluencer

Održana početna konferencija projekta Budi STEMfluencer

Dana 02. ožujka 2023. održana je početna konferencija projekta Budi STEMfluencer u prostorima Nositelja projekta Osnovne škole Lučko. Projekt je vrijedan 734.405,40 eura, a financiranje je osigurano kroz Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora u omjeru od 85% dok je ostatak sredstava osigurala Republika Hrvatska u sklopu Programa Lokalnog razvoja i smanjenja siromaštva.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici Veleposlanstva Kraljevine Norveške, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Grada Zagreba, Agencije za odgoj i obrazovanje, Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, predstavnici lokalne zajednice i druge interesne skupine.

Projekt Budi STEMfluencer ima opći cilj jačanja kapaciteta institucija osnovnoškolskog obrazovanja u Republici Hrvatskoj u STEM podučavanju s konačnim ciljem poboljšanja STEM vještina učitelja, odgojno-obrazovnih radnika i učenika kroz 18 mjeseci provedbe.

Na konferenciji se, nakon uvodnog govora ravnatelja Osnovne škole Lučko g. Pave Šimovića obradilo teme vezane uz planirane projektne aktivnosti koje uključuju modernizaciju šest STEM učionica suvremenom opremom koja je preduvjet za uvođenje STEM-a u redovnu nastavu te izvannastavne školske programe, aktivnosti vezane uz edukacije učitelja, odgojno-obrazovnih radnika i učenika kao i aktivnosti bilateralne suradnje koju su hrvatski partneri projekta Osnovna škola Lučko, Osnovna škola Vugrovec-Kašina, Osnovna škola Nikole Tesle te Razvojna agencija Zagreb uspostavili sa norveškom GovTech tvrtkom Åpenhet AS. Norveški će partner hrvatskim učiteljima omogućiti povezivanje i dijalog sa najboljim STEM stručnjacima uz mogućnost promatranja nastave u školama u Oslu u sklopu studijskih putovanja. Zajedničkim radom hrvatskih učitelja i norveških stručnjaka projekt će kreirati STEM knjižnicu, digitalni alat kojeg će dizajnirati članovi projektnog tima norveškog partnera, u koji će se pohraniti STEM nastavni materijali za redovnu nastavu i izvannastavne aktivnosti u području robotike, astronomije, forenzike, 3D modeliranja, aktivnosti u STEM vrtu i sl. Po završetku projekta STEM knjižnica će biti  dostupna svim školama na nacionalnoj razini čime će se olakšati njihovu tranziciju na STEM obrazovanje.

Izrada internetske stranice sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Razvojne agencije Zagreb za koordinaciju i poticanje regionalnog razvoja.