„Grad Zagreb ‐ urbani inkubator održivih koncepata, poduzetništva i novih vrijednosti“

Naši projekti

Korejsko izaslanstvo u posjeti Gradu Zagrebu u okviru „Programa razmjene znanja (KSP)“

Korejsko izaslanstvo posjetilo je Grad Zagreb od 17. do 20. listopada 2023. godine u okviru Programa razmjene znanja (Knowledge Sharing Program - KSP) Republike Južne Koreje. Cilj posjeta bio je razmjena informacija o iskustvima i praksama u području pametnih gradova.

Tijekom posjeta, održani su brojni bilateralni sastanci s predstavnicima gradskih institucija, poduzeća i startupova. Teme koje su bile zastupljene na sastancima odnosile su se na strateški okvir Grada Zagreba, planiranje i provođenje smart city rješenja, IT rješenja i infrastruktura u gradskoj upravi, energetika, energetska obnova u zgradarstvu, razvojni planovi, integrirana urbana mobilnost, javna rasvjeta, upravljanje u hitnim situacijama, prostorno planiranje, gradske i komunalne usluge, javni prijevoz, razvoj startupova.

Na sastanku na višoj razini, predstavljeni su strateški okvir Grada Zagreba i projekti iz područja pametnih gradova.

Sljedeći sastanak planira se održati u Zagrebu u siječnju 2024. godine.

Detaljnije na poveznici.

preuzmi

Izrada internetske stranice sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Razvojne agencije Zagreb za koordinaciju i poticanje regionalnog razvoja.