Grad Zagreb – zelen, inovativan i održiv grad. Grad solidarnosti i jednakih mogućnosti.

Naši projekti

Poruka

Failed loading XML...
Održana završna konferencija projekta Budi STEMfluencer

Održana završna konferencija projekta Budi STEMfluencer

Dana 27. veljače 2024. održana je završna konferencija projekta Budi STEMfluencer u prostorima Nositelja projekta Osnovne škole Lučko.

"Danas smo vidjeli ne samo postignuća u STEM području, nego postignuća djece i cijelih kolektiva škola partnera. Želim svima uključenima u ovaj projekt od srca čestitati" rekao je Luka Juroš pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade

Predstavnici projektnih partnera su predstavili rezultate projekta koji uključuju: modernizaciju šest STEM učionica suvremenom opremom kao tehnički preduvjet za uvođenje STEM-a u redovnu nastavu te izvannastavne školske programe, aktivnosti vezane uz edukacije učitelja, odgojno-obrazovnih radnika i učenika kao i aktivnosti bilateralne suradnje koju su hrvatski partneri projekta: Osnovna škola Lučko, Osnovna škola Nikole Tesle, Osnovna škola Vugrovec-Kašina te Razvojna agencija Zagreb uspostavili sa norveškom GovTech tvrtkom Åpenhet AS.

Norveški je partner hrvatskim učiteljima omogućio povezivanje i dijalog s najboljim STEM stručnjacima uz mogućnost posjeta te razmjenu iskustava sa školama i institucijama u Oslu u sklopu studijskih putovanja. Zajedničkim radom hrvatskih učitelja i norveških stručnjaka projekt je kreirao STEM knjižnicu u koju su pohranjeni nastavni materijali za redovnu nastavu i izvannastavne aktivnosti u području robotike, astronomije, forenzike, 3D modeliranja, aktivnosti u STEM vrtu i slično. Po završetku projekta STEM knjižnica je dostupna svim školama na nacionalnoj razini čime se olakšava njihova tranzicija na STEM obrazovanje.

Projekt Budi STEMfluencer je imao cilj jačanja kapaciteta institucija osnovnoškolskog obrazovanja u Republici Hrvatskoj u STEM podučavanju s konačnim ciljem poboljšanja STEM vještina učitelja, odgojno-obrazovnih radnika i učenika, a provodio se kroz 18 mjeseci u periodu od 01. rujna 2022. do 29. veljače 2024.


Projekt je vrijedan 734.405,40 eura, a financiranje je osigurano kroz Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora u omjeru od 85% dok je ostatak sredstava osigurala Republika Hrvatska u sklopu Programa Lokalnog razvoja i smanjenja siromaštva.

Izrada internetske stranice sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Razvojne agencije Zagreb za koordinaciju i poticanje regionalnog razvoja.