Grad Zagreb – zelen, inovativan i održiv grad. Grad solidarnosti i jednakih mogućnosti.

Naši projekti

Poruka

Failed loading XML...
Program transnacionalne suradnje Euro-MED - četvrti poziv na dostavu projektnih prijedloga

Program transnacionalne suradnje Euro-MED - četvrti poziv na dostavu projektnih prijedloga

Projektni prijedlozi moraju biti podneseni u razdoblju od 12. ožujka do 12. lipnja 2024.

Program transnacionalne suradnje Euro-MED poziva javne i privatne organizacije sa sjedištem u regijama mediteranskog područja na dostavu prijava u okviru drugog poziva na dostavu projektnih prijedloga.Poziv se provodi u okviru programskih prioriteta Pametniji i Zeleniji Mediteran i s njima povezanih specifičnih ciljeva te se odnosi isključivo na tematske projekte koji obuhvaćaju slijedeće tipove projekata:

  • testiranje (engl. test)
  • prijenos (engl. transfer)


Projekti koji će biti financirani u okviru ovog poziva odnose se na sve 4 programske misije:

  • Inovativna održiva ekonomija
  • Prirodna baština
  • Zelena životna područja
  • Održivi turizam


Napominjemo kako svaka od navedenih misija ima zaseban opis poslova (eng. Terms of reference).

Ukupna financijska alokacija za 4. poziv iznosi 44 milijuna eura (EFRR, IPA + nacionalno sufinanciranje).

Svi projektni prijedlozi moraju biti podneseni elektronskim putem pomoću on-line alata za praćenje Euro-MED programa JEMS u razdoblju od 12. ožujka do 12. lipnja 2024. (13:00 sati, srednjoeuropsko vrijeme).

Detaljne upute i uvjete vezane uz poziv možete pronaći na  programskoj web stranici, a kako bi bili u mogućnosti izraditi što kvalitetnije projektne prijedloge neophodno je temeljito proučiti Program suradnje i ostale relevantne programske dokumente.

Zajedničko tajništvo Programa će u narednom razdoblju organizirati nekoliko informativnih radionica posvećenih ovom pozivu s ciljem pružanja potpore prijaviteljima. Informacije o radionicama također možete pronaći na programskoj stranici.

Za više informacija o pozivu moguće je kontaktirati predstavnike Nacionalne kontakt točke

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije održati će info radionice za potencijalne prijavitelje na ovaj poziv, a datumi i lokacije održavanja biti će naknadno objavljeni na web stranicama Ministarstva.

Izrada internetske stranice sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Razvojne agencije Zagreb za koordinaciju i poticanje regionalnog razvoja.