Grad Zagreb – zelen, inovativan i održiv grad. Grad solidarnosti i jednakih mogućnosti.

Naši projekti

Poruka

Failed loading XML...
Druga ekonomska škola iz Zagreba započela je s provođenjem projekta „U školi otvorene kohezije, ASOC“

Druga ekonomska škola iz Zagreba započela je s provođenjem projekta „U školi otvorene kohezije, ASOC“

Druga ekonomska škola iz Zagreba započela je s provođenjem projekta „U školi otvorene kohezije, ASOC“ koji se u školskoj godini 2020./2021. provodi u 10 odabranih srednjih škola iz cijele Hrvatske s čak 300 uključenih učenika.

Interdisciplinarnim obrazovnim programom ovog projekta učenici će steći znanja i vještine o građanskom praćenju javnih financija kroz korištenje otvorenih podataka vezanih za provedbu projekata sufinanciranih iz EU fondova, što će doprinijeti boljem razumijevanju kohezijske politike i njezina utjecaja na svakodnevni život građana.

Tim Druge ekonomske škole zove se EKO2, a odabrao je pratiti projekt „Gradski prozori u prirodu“ – park Maksimir, unaprjeđenje urbane bioraznolikosti i razvoj zelene infrastrukture.
Voditeljice projekta su profesorice Biljana Pavelić i Ivana Virovac Bilandžija.

Razvojna agencija Zagreb pruža stručnu podršku školi u provedbi ovog projekta.

Izrada internetske stranice sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Razvojne agencije Zagreb za koordinaciju i poticanje regionalnog razvoja.