Grad Zagreb – zelen, inovativan i održiv grad. Grad solidarnosti i jednakih mogućnosti.

Naši projekti

Poruka

Failed loading XML...
Objavljen poziv za dostavu projektnih prijedloga za jačanje STEM vještina u osnovnim školama i razvoj regionalnih znanstvenih centara za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području

Objavljen poziv za dostavu projektnih prijedloga za jačanje STEM vještina u osnovnim školama i razvoj regionalnih znanstvenih centara za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području

Objavljen je poziv za dostavu projektnih prijedloga za jačanje STEM vještina u osnovnim školama i razvoj regionalnih znanstvenih centara za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području, financiran Financijskim mehanizamom Europskog gospodarskog prostora (EEA) 2014.-2021.

Nadležno tijelo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, a vrijednost poziva iznosi 22.270.362,00 EUR.

Poziv će se provesti kroz dvije komponente:

Komponenta A - Razvoj STEM vještina kroz opremanje školskih učionica STEM opremom: od 29. travnja 2021. do 28. srpnja 2021.
Komponenta B - Uspostava Regionalnih znanstvenih centara za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području: od 29. travnja 2021. do 27. kolovoza 2021.

Iznos potpore po projektu u komponenti A je 200.000,00 - 1.000.000,00 EUR, a iznos potpore po projektu u komponenti B je 1.000.000,00 - 3.000.000,00 EUR.

Prihvatljivi prijavitelji su osnovne škole osnovane u skladu sa Zakonom o odgoju i obrazovanju u Republici Hrvatskoj, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave u Republici Hrvatskoj, pravne osobe koje su osnivači ili vlasnici osnovnih škola u Republici Hrvatskoj.

U okviru ovog Poziva financirat će se projekti koji doprinose jačanju kapaciteta institucija osnovnoškolskog obrazovanja u Republici Hrvatskoj u STEM podučavanju s konačnim ciljem poboljšanja STEM vještina učitelja i drugih odgojno-obrazovnih radnika te poboljšanja STEM vještina učenika.

Uz aktivnosti u području STEM-a, prijavitelj može sinergijski provoditi aktivnosti u sljedećim tematskim područjima: upotreba informacijskih i komunikacijskih tehnologija (IKT) u odgoju i obrazovanju, poduzetništvo u razvoju vještina i boljim prilikama za zapošljavanje i aktivno građanstvo.

Detaljnije na poveznici.

 

 

 

Izrada internetske stranice sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Razvojne agencije Zagreb za koordinaciju i poticanje regionalnog razvoja.