Grad Zagreb – zelen, inovativan i održiv grad. Grad solidarnosti i jednakih mogućnosti.

Naši projekti

Poruka

Failed loading XML...
Zagreb u borbi za najbolji županijski EU projekt za 2021. godinu

Zagreb u borbi za najbolji županijski EU projekt za 2021. godinu

Hrvatska zajednica županija u partnerstvu s medijskom kućom Hanza Media, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj, Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i portalom zupan.hr provodi izbor za najbolji županijski EU projekt za 2021. godinu s ciljem povećanja razine osviještenosti građana o dosadašnjem uspješnom korištenju sredstava EU i predstavljanja brojnih uspješnih lokalnih projekata EU.

Projekt "Innovation in dressing techniques" imao je namjeru prikazati suvremeni pristup u liječenju, previjanju i prevenciji kroničnih rana te kao pomoć u rješavanju problema koji nastaju u njihovom zbrinjavanju.

EU projekt "Innovation in dressing techniques" ušao je u finale za izbor najboljeg EU projekta ispred Grada Zagreba, a unutar kategorije Doprinos znanosti i inovacijama.

Projekt je predložen od strane Razvojne agencije Zagreb za koordinaciju i poticanje regionalnog razvoja.

Vrijednost projekta bila je 609.180 kuna i u potpunosti je financiran iz EU. Provodio se je od 1.10.2018. do 31.3.2020.

Nositelj projekta bila je Škola za medicinske sestre Vrapče u Zagrebu, a partneri na projektu Srednja zdravstvena škola Ljubljana, Slovenia, Gumushacikoy, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gumushacikoy, Turska, Seniorenzentrum St. Marien, Dorsten, Njemačka.

Dionici koji su nakon predstavljanja projekta postali pridruženi partneri su Poliklinika OXY, Zagreb, DEBRA, Zagreb, KBC Sestre milosrdnice, Zagreb, KB Sveti Duh, Zagreb, KB Dubrava Zagreb, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Biotehnički fakultet Sveučilišta u Ljubljani, Slovenija, Tosama, Domžale, Slovenija, Dom za starije i nemoćne Škofljica, Slovenija, Onkološki institut Ljubljana, Slovenija, BTC Ljubljana, Slovenija, FEDO company, Dorsten, Njemačka, MM Surgical, Slovenija, Gümüşhacıköy State Hospital, Turska, Merzifon State Hospital, Turska, Amasya Şerafeddin Sabuncuoğlu State Hospital, Turska, Amasya Universitesi, Turska.

Cilj projekta bio je istražiti najsuvremenije metode i pristupe u tretiranju kroničnih rana u Hrvatskoj i partnerskim zemljama u sinergiji sa zdravstvenim institucijama koje se bave kroničnim ranama, izmijeniti spoznaje i rezultate istraživanja s partnerima u projektu te ih objediniti u profesionalnom i suvremenom dinamičnom digitalnom Priručniku, koji integrira dobre prakse, znanstvene pristupe, nove tehnike i materijale koji se danas primjenjuju kod zbrinjavanja rana ili su tek u fazi istraživanja. Naime, analiza stanja pokazala je da su kronične rane zdravstveni i socijalni problem te predstavljaju veliki izazov za zdravstvene radnike, mentore tijekom obuke učenika za zdravstvena zanimanja, pacijente i njihove obitelji.

Projekt je potaknuo jačanje suradnje između medicinskih škola, zdravstvenih ustanova i institucija koje donose odluke u strukovnom obrazovanju. Priručnik za suvremeno zbrinjavanje kroničnih rana prvi je te vrste objavljen u Hrvatskoj i dostupan je besplatno na platformama za e-učenje te se u online nastavi pokazao kao vrlo korisno nastavno sredstvo. Priručnik je izrađen na hrvatskom, njemačkom, slovenskom i turskom jeziku.

Izrada internetske stranice sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Razvojne agencije Zagreb za koordinaciju i poticanje regionalnog razvoja.