Grad Zagreb – zelen, inovativan i održiv grad. Grad solidarnosti i jednakih mogućnosti.

Naši projekti

Poruka

Failed loading XML...
Europski tjedan regija i gradova (EURegionsWeek), 11.-14. listopad 2021.

Europski tjedan regija i gradova (EURegionsWeek), 11.-14. listopad 2021.

Europski tjedan regija i gradova (EURegionsWeek) veliki je godišnji događaj sa sjedištem u Bruxellesu posvećen kohezijskoj politici tijekom kojega gradovi i regije pokazuju svoju sposobnost stvaranja rasta i radnih mjesta, provedbe kohezijske politike Europske unije i dokazuju važnost lokalne i regionalne razine za dobro europsko upravljanje. Radi se o jedinstvenoj platformi za komunikaciju i umrežavanje koja ima za cilj doprinijeti izgradnji  kapaciteta kroz učenje i razmjenu iskustava i dobre prakse te olakšati suradnju između regija i gradova iz cijele Europe.

2020. godine prvi je put održan digitalno te dosegao rekordan broj od više od 12.000 sudionika i 510 sesija. Time je, unatoč pandemiji COVID-19, potvrđen kao relevantan europski događaj namijenjen za raspravu i prikaz razvoja kohezijske politike EU-a i podizanje svijesti među donositeljima odluka o stavovima regija i gradova i njihovim praktičnim prijedlozima za donošenje politika EU-a.

U sklopu ovogodišnjeg Europskog tjedna regija i gradova od 11. do 14. listopada održat će se veliki broj online radionica i info sesija koje pokrivaju područja relevantna za razvoj europskih gradova i regija.

Za sudjelovanje je potrebno prvo se registrirati na https://europa.eu/regions-and-cities/home_en, a zatim odabirom iz programa prijaviti se na radionice na kojima želite sudjelovati.

 

Izrada internetske stranice sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Razvojne agencije Zagreb za koordinaciju i poticanje regionalnog razvoja.